Chess

Коментаторът на мача Топалов – Ананд със сеанс срещу отбора на Igrach

Коментаторът на мача Топалов – Ананд, 16 годишната млада надежда на Украйна ММ Александър Ипатов, изнесе сеанс срещу отбора на Igrach.com. Събитието се проведе в уютната сграда на Економедия в почивния ден на мача за Световно първенство.

Финалният резултат от сеанса е 8:1, ММ Ипатов спечели всички партии без една – срещу покер играч от Разградската бригада – Росен Русев. Но неговата победата не е случайна, зад нея се крие дългогодишен шахматен опит. Росен Русев е установен треньор по шахмат, а сред учениците му личат таланти като ФМ Енчев. За победата си Росен Русев получи специален покер сет от организаторите.

Най-дългата партия за деня беше дело на Симеон Тодоров, който също беше награден. Добра борба проведе и Стелян Георгиев, който удържа равна позиция до ендшпила.

Великолепната атмосфера, финалната позиция от партията на Росен Русев, както и множество снимки от събитието може да намерите във фото галерията на този линк. А за покер ентусиастите винаги има специални предложения от Igrach.com.

Уютната зала на сеанса

Уютната зала на сеанса

Александър Добрев, организатор на сеанса, открива събитието

Александър Добрев, организатор на събитието, открива сеанса с ММ Александър Ипатов

Състезателите готови за игра

Начало на събитието, 1. d4 на дъските

Начало на събитието, 1.d4 на дъските

Пламен Петров преди началото на сенса

Росен Русев преди началото на сенса

Отборът на Igrach.com

Александър Ипатов, който ще коментира мача Топалов - Ананд днес отново на живо на Chessdom.com

Шах, шах новини и турнири от Chessdom © 2013